Криза не се управлява, като се разчита на съвестта на хората, каза

...
Криза не се управлява, като се разчита на съвестта на хората, каза
Коментари Харесай

Експерт: Криза не се управлява като се разчита на съвестта на хората

 " Криза не се ръководи, като се разчита на съвестта на хората ", каза пред БНР проф. Преслав Димитров - декан на Стопанския факултет на ЮЗУ " Неофит Рилски " и добави:

" Преди месец прогнозите ни бяха много по-умерени. Но в този момент, в случай че не се вземат доста, доста строги ограничения на институционално ниво, само че и доста дейна акция към българското население, както и налагане на наказания, месеците, които предстоят, ще бъдат сложни. Трябва да се съобразят и опциите на здравната система да поеме новите случаи. Представете си при 3 или 4 пъти повече случаи. Това може да бъде избегнато, в случай че се работи в този момент и незабавно ". Той посочи, че за прогнозата е използван методът на Холт-Уинтърс за двойно експоненциално изглаждане при съществуване на трендове за циклично развиване. 

Професорът акцентира, че във връзка с стопанската система го плаши какво ще се случи след 6 месеца: " Не се взеха ограничения, с цел да се резервира стопанската система. Но какво ще се случи, в случай че след тези 6 месеца сме в същата обстановка? Това нещо би трябвало да се проиграе като сюжет и да се мисли доброжелателно и трезво за идната година-две и за българската стопанска система, и за стопанската система на Европейски Съюз ".

В предаването " Неделя 150 "  проф. Преслав Димитров беше безапелационен, че трябва в най-кратък период да се сътвори народен център, който да ръководи рецесията, който да има пълномощията да постанова строги наказания и непоколебим режим на държание:

" Да може, когато е допустимо, да се отпуска глътка въздух на обособените браншове. Второ - средствата, които ще се вливат за подкрепяне на браншове и промишлености, би трябвало да бъдат ориентирани и към крайния консуматор. Малкият човек да усеща загрижеността на страната, а да не се усеща зарязан на личното си решение ".

Според него, ако не се подтиква крайното ползване, стопанската система ще полети надолу стремително.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР